ترکیدن پروتز سینه
تمام انواع پروتز سینه، دارای یک پوسته خارجی سیلیکون می باشند که می تواند به طور بالقوه، به یک سوراخ یا پارگی، که ترکیدن پروتز سینه نامیده می شود، دچارگردد. یک پروتز سالین نیز دارای دریچه ای می باشد که ممکن است دچار نشت شود. احتمال ترکیدگی یا نشت پروتز با گذر زمان افزایش می […]
تمام انواع پروتز سینه، دارای یک پوسته خارجی سیلیکون می باشند که می تواند به طور بالقوه، به یک سوراخ یا پارگی، که ترکیدن پروتز سینه نامیده می شود، دچارگردد. یک پروتز سالین نیز دارای دریچه ای می باشد که ممکن است دچار نشت شود. احتمال ترکیدگی یا نشت پروتز با گذر زمان افزایش می یابد.
علل، علائم، و نشانگان ترکیدن پروتز سینه
ترکیدن پروتز سینه و یا پروتز باسن می تواند به دلیل بالا رفتن سن طبیعی پروتز، وارد آمدن ضربه در اثر تصادف خودرو، فرو رفتن سوزن در طول نمونه برداری، یا فاکتورهای دیگر، اتفاق بیافتد. محققان بعد از انجام تحقیقات جامع، دریافتند که 51 تا 64 درصد ترکیدگی های ایمپلنت، در اثر آسیب وارده از سوی ابزار جراحی در طول جراحی اولیه ایمپلنت، اتفاق افتاده است.
وقتی یک پروتز سینه سالین دچار ترکیدگی می شود، به سرعت معمولاً در طول یک دوره چند روزه، نشت کرده و ایمپلنت صاف می شود. بدین ترتیب می توان بلافاصله متوجه ترکیدگی آن شد. آب نمک نشت کرده از ایمپلنت، توسط بدن جذب می شود.
غربالگری برای ترکیدگی پروتز سینه
سازمان غذا و دارو توصیه می کند که افراد دارای ایمپلنت های سینه سیلیکون، هر سه سال یکبار، برای کنترل ترکیدگی بی صدا، بعد از اولین جراحی پروتز سینه، و بعد ازآن هر دو سال یک بار، تحت تست غربالگری MRI قرار گیرند.
اگر در هر زمان فکر می کنید که پروتز شما، دچار ترکیدگی شده است، به جراح خود جهت چک آپ مراجعه کنید. یک تست تصویر برداری، مثل سونوگرافی یا MRI، می تواند به شما در تعیین نشت پروتز کمک کند. MRI، تجهیزات طراحی شده برای تصویر برداری سینه، دقیق ترین تست برای این هدف می باشد.
ترکیدن پروتز سینه با ایمپلنت سیلیکون
ایمپلنت های سیلیکون مدت زمان زیادی عمر نمی کنند. معمولاً آنها برای یک دهه ماندگاری دارند، ولی هر ایمپلنتی به طور بالقوه می تواند دچار ترکیدگی یا پارگی شود. در زمان وقوع چنین رویدادی، ایمپلنت باید تعویض شود. گاهی ترکیدگی، بلافاصله قابل تشخیص و شناسایی نمی باشد.
علائم ترکیدن پروتز سینه سیلیکونی
علائم مختلفی می تواند نشانه این باشد که پروتز، دچار ترکیدگی شده است. برخی از این علائم عبارتند از:
- درد، تورم
- اندازه تغییر یافته
- ایجاد برآمدگی
- ایجاد بافت سفت تر یا نرم از حالت نرمال
- حس مور مور شدن
تشخیص ترکیدن پروتز سینه سیلیکونی
برای تشخیص ترکیدگی، یک تست تصویر برداری مورد نیاز می باشد. برخی زنان هر دو یا سه سال یک بار، بعنوان یک معیار دوره ای، تست عکسبرداری را انجام می دهند. اگر علائم ناراحتی را تجربه می کنید، ما به شما توصیه می کنیم که با جراح پلاستیک خود ملاقات کرده و برای تعویض ایمپلنت خود برنامه ریزی کنید. در برخی موارد که ترکیدگی بی صدا نامیده می شود، ایمپلنت در سینه برخی زنان، شروع به نشت کردن نموده و ژل سیلیکون در کپسول فیبروز که در اطراف پروتز شکل گرفته است، به دام افتاده و محبوس می شود. در این شرایط، فرد هیچگونه علائم مربوط به درد یا ناراحتی را تجربه نمی کند. این موارد باید بعد از تشخیص و شناسایی، هر چه سریع تر درمان شده و رفع گردد.
چه چیزی باعث ترکیدن پروتز سیلیکونی می شود؟
در طول سال ها، تکنولوژی تولید پروتز های سیلیکون، پیشرفت و توسعه پیدا کرده است. جدیدترین نسل پروتز های سیلیکون در مقایسه با نمونه های تولید شده قدیمی، دارای الویت و برتری می باشند. البته مثل هر محصول ساخته شده دیگر به دست بشر، می تواند دچار مشکل و ترکیدگی شود. موضوعات مختلفی می تواند به ترکیدگی ایمپلنت منجر گردد که برخی از آنها عبارتند از:
- استفاده از ایمپلنت معیوب
- انقباض کپسول
- تروما ( وارد آمدن ضربه و آسیب دیدگی )
- کهنه و قدیمی شدن پروتز سینه
اگر شما دارای پروتز سینه سیلیکونی هستید:
اگر شما پروتز سینه را انجام داده و از ایمپلنت سیلیکون برای بزرگ کردن سینه خود استفاده کرده اید، درک این موضوع که این پروتز مادام العمر نمی تواند مورد استفاده قرار بگیرد، بسیار حائز اهمیت است. همچنین شما باید بدانید که در نقطه ای از زندگی، این ایمپلنت باید تعویض شود. ترکیدگی شما را به انجام یک جراحی دیگر زودتر از زمان مورد انتظار، ملزم می گرداند. ایمپلنت های سیلیکون غالباً دارای قدرت ماندگاری ده ساله می باشند. چگونه می توان فهمید که پروتز سیلیکون در حال نشت کردن است؟
هر ایمپلنت سیلیکون، با کهنه تر شدن و به اصطلاح بالا رفتن سن آن، ممکن است شروع به نشت کردن نماید. هر چند سازمان غذا و دارو بعد از انجام تحقیقات جامع، اعلام نموده است که پروتز های سیلیکون، بی خطر می باشند، ولی وقوع برخی واکنش ها، دور از انتظار نیست. افراد مختلف با یکدیگر متفاوت می باشند. در برخی از آنها هیچ واکنشی رخ نمی دهد، در حالیکه برخی دیگر، احساس می کنند که حفره سفت و محکمی در سینه آنها وجود داشته و برخی، دچار التهاب یا خستگی شده و گاهی احساس مریضی می کنند. اگر در خصوص پروتز های سیلیکون خود و نشت کردن آنها دچار دغدغه شده اید، می توانید برای دریافت مشاوره به جراح پلاستیک خود مراجعه کرده و در صورت تشخیص نشت پروتز، آن را با پروتز سینه سالین تعویض نموده، یا آن را از بدن خارج کرده و بافت سینه را با جراحی لیفت سینه تعویض کنید یا نهایتاً ایمپلنت های خود را با جدیدترین نسل ایمپلنت های سیلیکون تعویض نمایید.
چرا پروتز های سیلیکون را انتخاب کنیم؟
برخی زنان نتایج بهتری را با پروتز سیلیکون تجربه نموده اند و پس از روند بزرگ کردن سینه با این نوع ایمپلنت، همیشه یک احساس طبیعی را داشته اند. این ایمپلنت ها، از پیش پر شده و در مقایسه با پروتز های سالین، در زمان جایگذاری ایمپلنت، به ایجاد برش بزرگ تری در ناحیه سینه نیاز دارند. ایمپلنت های سالین، بعد از جایگذاری در سینه پر می شوند. پروتز های سیلیکون دارای یک احساس و شکل ظاهری بسیار واقعی و طبیعی می باشند. همچنین این ایمپلنت ها سبک تر نیز هستند. همین امر خطر لیز خوردن پروتز سینه و قرار گرفتن آن در یک موقعیت نامناسب را کاهش می دهد. ایمپلنت ها با استفاده از یکی از چندین روند جراحی، در محل خود جاسازی می شوند. پزشک تلاش می کند تا با ایجاد برشی با حداقل اندازه ممکن، بیمار را از بر جای ماندن حداقل جای زخم، منتفع سازد.
پروتز های جدید سیلیکون از جمله پروتز های پاستیل خرسی، که با ژل منسجم پر شده اند، شکل خود را بهتر حفظ نموده و خطر ایجاد چین و چروک بر روی پوست بعد از جایگذاری آنها و نیز تغییر موقعیت شان، بسیار کم است. اگر ترکیدگی در این نوع ایمپلنت ها رخ دهد، ژل در داخل کپسول محفوظ می ماند و به بیرون نشت نمی کند. این ایمپلنت ها در شکل ها و اندازه های مختلف از قبیل قطره اشکی، گرد، و بافت دار موجود می باشند.
جایگذاری پروتز های سیلیکون بعد از ترکیدگی
روند جراحی برای تعویض پروتز سینه سیلیکون ترکیده، شبیه به جراحی پروتز سینه اولیه شما می باشد. بهتر است بدون درنگ و تاخیر، پروتز سینه تعویض شود، چون حفره ای که ایمپلنت در داخل آن قرار داشت، به طور طبیعی دچار انقباض می شود. روند به صورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، و اغلب تکمیل آن به یک ساعت زمان نیاز دارد. ایمپلنت جدید، در بیشتر موارد، از طریق برش اصلی جایگذاری می شود. اولین قدم، مشاوره رو در رو با جراح جهت تعیین و طراحی بهترین و موثرترین طرح درمان برای شما می باشد.
برداشتن و جایگذاری مجدد : پروتز سیلیکون ترکیده
اگر تائید شود که یکی از ایمپلنت های سیلیکون شما دچار ترکیدگی شده است، توصیه می شود که هر چه سریع تر آن را برداشته و با یک ایمپلنت جدید، تعویض نمایید. اگر پروتز سینه های شما از نوع نسخه های قدیمی باشد، اغلب بهتر است هر دو ایمپلنت، تعویض شود. حتی اگر هیچگونه علائمی را تجربه نکرده باشید، این خطر وجود دارد که ناحیه اطراف ایمپلنت، به طور طبیعی کوچک شده و محکم شود و جراحی اصلاحی را دشوار تر نماید. اگر شما در خصوص ترکیدگی ایمپلنت سیلیکون دغدغه دارید، باید تحت تست قرار گرفته و برای جراحی تعویض ایمپلنت برنامه ریزی کنید.
مثل ایمپلنت های اصلی، بعد از روند، تجربه کردن اندکی تورم طبیعی می باشد. شما باید فعالیت های فیزیکی و حرکت خود در طول روند بهبود را محدود کنید. بیشتر بیماران می توانند به راحتی بعد از حدوداً یک هفته فعالیت های نرمال خود را از سر بگیرید، ولی باید از انجام فعالیت های و ورزش های سنگین یا دیگر فعالیت های فیزیکی به مدت یک ماه اجتناب کنید.
تکنیک En Bloc : روند جراحی پیشرفته برای تعویض پروتز
جراح می تواند جراحی تعویض را با تکنیک En Bloc انجام دهد. در این فرایند، پروتز سینه، به همراه بافت اسکار به صورت یک واحد، برداشته می شود. این روند پیشرفته، بعنوان یک روش مفید در حفظ پروتز های جدید در برابر ترکیدگی و خلق شکل ظاهری و احساس طبیعی تر، به اثبات رسیده است.
منبع : دکتر حیدری | www.dr-heidari.ir
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید