فراخوان و مصاحبه با دوتن از داوران مسابقه عاشقانه های بی مرز
عاشقانه های بی مرز عنوان مسابقه ایست در زمینه ترانه نویسی که با همت موسسه فرهنگی هنری دژآوا با داوری چهار نفر از اساتید و فعالان حوزه ترانه و موسیقی از جمله آقایان عبدالجبار کاکایی، اهورا ایمان، حمیدرضا نصراللهی و هومن ناصري بزودی برگزار خواهد شد.
به بهانه مصاحبه با دو تن از داوران مسابقه عاشقانه هاي بي مرز، ابتدا بيوگرافي مختصري از داوران اين مسابقه را مرور ميكنيم.
w عبدالجبار كاكايي: عبدالجبار کاکایی در سال 1342در ایلام به دنیا آمد. در سال 1361 به تهران آمد و تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی ارشد ادبیات فارسی ادامه داد. از سال سوم دبیرستان شروع به شعر گفتن کرده است. علاقه کاکایی بیشتر معطوف به قالبهای غزل و مثنوی است.
اولین اثر منتشرشده او چهارپارهای با موضوع جنگ و اولین اثر او که بهطور مستقل چاپ شده «آرزوهای واپسین» (سال ۶۹، انتشارات همراه) بوده است.
وی کارشناس ادبی مطبوعات و صدا و سیما، مدیر واحد ادبی موسسه نشر آثار امام و مدرس و معاون اجرایی برخی از فرهنگسراهای تهران میباشد، همچنین همکاریهایی نیز با حوزه هنری داشته است.
از میان آثار او کتابهای «سالهای تاکنون» و «بررسی شعر پایداری ایران و جهان» تاکنون دو دوره برگزیده کتاب سال دفاع مقدس شده است.
از کاکایی مقالات و نقدهای فراوانی پیرامون شعر این روزگار در مطبوعات درج شده است. وی در برخی از همایشهای سراسری شعر که در سطح کشور برگزار میشود به عنوان دبیر، مدیر اجرایی و عضو هیئت علمی مسئولیت داشته است.
آثار او شامل: مرثیه روح، آوازهای واپسین، حتی اگر آیینه باشی، سالهای تاکنون، نگاهی به شعر معاصر ایران، بررسی شعر پایداری ایران و جهان، زنبیلی از ترانه، گزیده ادبیات معاصر شماره ۷ (نیستان) مي باشد.
w اهورا ايمان: اهورا ایمان در ۱ خرداد ۱۳۵۳ در شهر بم به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۷۱ وارد دانشگاه پیام نور بم شد و در سال ۱۳۷۵ در رشته ادبیات فارسی فارغالتحصیل شد و دو سال بعد به تهران مهاجرت کرد. ایمان در دوران نوجوانی به موسیقی علاقهمند شد و نواختن نی، دف، تار و سه تار را فراگرفت و تحت تأثیر همشهری اش ایرج بسطامی مشغول به آموزش موسیقی به صورت خودآموز شد.
بعد از آشنایی با بابک بیات اولین بار با معرفی او ترانه دلم گرفت را بعنوان آهنگ فیلم سام و نرگس به کارگردانی ایرج قادری را سرایید که با صدای حامی به زیباترین شکل اجرا شد. اهورا ايمان در قامت ترانه سرا با خوانندگان مشهوری چون :محمد اصفهانی، سالار عقیلی، حامی، ناصر عبداللهی، رضا آریایی، مانی رهنما، احسان خواجه امیری، همایون شجریان و خوانندگان آن ور آبی چون ابی و معین همكاري داشته است.
پروانه پوش مجموعه ترانه های اهورا ایمان است که آهنگهای ماندگاری مانند : “مرو ای دوست” ، “میم مثل مادر” و … در این کتاب به چاپ رسیده است.
wحميدرضا نصرالهي: حمیدرضا نصرالهی در تاریخ دوم شهریور سال 1358 در تهران متولد شد. اولیسانس مهندسی برق مخابرات، شاعر، آهنگساز، نوازنده پرکاشن و خواننده ایرانی است. به عنوان نوازنده پرکاشن با ارکسترهای متفاوتی از جمله : امیر کریمی، حسین زمان، یاور اقتداری، چنگیز حبیبیان، علی لهراسبی، محمد خاکپور، محمد آزادپور، شهرام شکوهی، حامی، علی تفرشي، شاهین آرین، مازیار فلاحی، بابک جهانبخش، فرزاد فرزین، محمد علیزاده،گروه 7و… همکاری و به اجرای کنسرت پرداخته است.
حمید رضا نصرالهی بعنوان شاعر و آهنگساز نیز ترانههای بسیاری را برای بسیاری از خوانندگان تولید کرده از جمله : شادمهر عقيلي، علی لهراسبي، گروه 7، مسعود صادقلو، شاهین آرین، مهدی اسدی، سعید عرب، انوشیروان تقوی، شهاب اکبری، نوید راستی، حمید اصغری، امیرحسین اویسی، آرش رستمی، حمید عرفان، غلامرضا صنعتگر، هومن ناصری، رضاتاجبخش، آیوان، حمید راستی، امین نیکو و … .
“یالا”با صدای مهدی اسدی نام اثری از اوست که در یک نظر سنجی اینترنتی بعنوان هیت ترین آهنگ در ژانر کلاب بعد از انقلاب شناخته شد. او همچنین سابقه همکاری با اهالی سینما را در کارنامه خود دارد، او ترانه «خفگی » را برای فیلم «خفگی »به کارگردانی فریدون جیرانی با صدای مسعود صادقلو نوشت و آهنگسازی کرد و همچنین آهنگ «چه سخته » و «خسته ام » را برای سریال ۹۰ قسمتی «سایه روشن» با کارگردانی آرش معریان و صدای شاهین آرین نوشت او ترانه«شاه دل» را نیز برای فیلم سینمایی قدغن به کارگردانی مجید مافی و صدای محمد منتظر ساخته و پرداخته کرد،
حمیدرضا نصرالهی از سال 1395 و 1396 به صورت حرفهای پا به حرفه خوانندگی گذاشت وتک ترکهای یالا هی،کشون کشون ، نترس ، ننه سرما را منتشر کرد در حال حاضر حمیدرضا نصرالهی عضو درجه یک خانه موسیقی و انجمن موسیقی ایران و همچنین عضو انجمن صنفی موسیقی امریکا &کانادا (AFM) است.
w هومن ناصري: هومن ناصری در ۲۴ تیر ۱۳۵۶ در ایران به دنیا آمد. 10 ساله بود که شروع به یادگیری و تمرین ملودی های قدیمی و آواز سنتی فارسی (ردیف) کرد. از سال 1996 تا 1998 در دوران سربازی، رهبر گروه موسیقی پادگان خود بود و چندین آهنگ راهپیمایی و سرود برای ارتش ملی ساخت. اولین اجرای او در سال 1368 در جشنواره موسیقی مدارس ایران و مقام اول را کسب کرد. بین سالهای 1992 تا 2000 او به چندین نوع آواز مانند راک، پاپ، فانک تسلط داشت و با چندین نوازنده ایرانی همکاری داشت. در سال 1379 خواننده یک گروه راک ایرانی به نام جم شد و در آثار متعددی بعنوان خواننده با این کروه همکاری داشت. از سال 2003 تا 2019 او در تلاش بود تا شکل جدیدی از موسیقی را بر اساس محیط الکترونیکی و جدید ابداع کند،از این رو به خلق آثار تلفیقی روی آورد که حاصل آن انتشار آلبوم دلشدگان با قطعات تلفیقی متعددی از جمله “دلشدگان”،”یارا”،”دلم دلم”و…شد.
در همین راستا مصاحبه با دو تن از داوران این مسابقه را در زیر میخوانید.
w بازيگر نيوز: آقای ناصری، لطفا در مورد مسابقه عاشقانه های بی مرز برایمان بگویید.
در مورد عاشقانه های بی مرز، این روزها کمبود ترانه استاندارد در دنیای موسیقی چه در ایران و چه در خارج از کشور بشدت احساس میشود. از این رو جذب و پرورش ترانه سرایان خوب و جوان از اولویت ویژه ای برخوردار است. بدین منظور با همکاری برخی اساتید خوب ترانه سرا و موسیقی تصمیم گرفتیم که مسابقه ای بین المللی برگزار کنیم. این مسابقه همراه با جوایز نفیس خواهد بود و به کلیه علاقمندان و استعدادهای داخل و خارج از کشور توصیه میکنم که آثار خود را برای دبیرخانه مسابقه که اطلاعات آن بزودی ارایه خواهد شد، ارسال نمایند و این شانس ورود به دنیای موسیقی را از دست ندهند.
w بازيگر نيوز: آقاي نصرالهي، روند مسابقه و شرايط شركت در مسابقه عاشقانه هاي بي مرز به چه صورتي است؟
مسابقه عاشقانه هاي بي مرز از 15 دي ماه 1402 شروع شده و تا 15 بهمن ماه 1402 ادامه دارد كه متقاضيان شركت در اين مسابقه مي توانند حداكثر 2 ترانه عاشقانه را به واتس اپ شماره موجود در بخش تماس با ما دبيرخانه مسابقه ارسال كنند كه پس از اين تاريخ به مدت 10 روز تمامي آثار ارسالي، بررسي و امتيازدهي ميشود و تا 30 بهمن ماه نفرات برگزيده انتخاب ميشوند. براي اين نفرات جوايز برگزيده اي به صورت نقدي و غيرنقدي درنظر گرفته شده است، كه جوايز غيرنقدي بدين صورت است كه آثار برگزيده در موسسه فرهنگي هنري دژآوا آهنگسازي و تنظيم ميشود و توسط خوانندگان برجسته اجرا و منتشر خواهد شد.
w بازيگر نيوز: آقاي نصرالهي آیا ترانه های ارسالی باید در قالب خاصی از نوع شعری و ادبی باشد؟
خیر، شرکت کنندگان می توانند در هر قالبی اعم از شعر نو و کلاسیک، ترانه های خودشان را برای ما ارسال کنند.
w بازيگر نيوز: آقای نصراللهی دلیل برگزاری این مسابقه با محوریت ترانه های عاشقانه چه بوده است؟
اسم مسابقه، عاشقانه هاي بي مرز هست و عشق هم يك مساله اي فراتر از مرزها هست و ايراني ها از قديم هم در نوشتن و هم در مسائل عاشقانه دستي بر آتش داشتند و این مسابقه میتواند راهی برای به چالش کشیدن توانایی هایشان باشد.
w بازيگر نيوز: آقای ناصری دلیل برگزاری مسابقه عاشقانه های بی مرز به صورت بین المللی چه بوده است؟
دلیل برگزاری مسابقه به صورت بین المللی این بود که ما دوست داشتیم هم تمامی هموطنانمون در اقصی نقاط دنیا بتوانند در این مسابقه شرکت کنند و هم بتوانیم شرکت کننده هایی از کشورهایی که زبان آنها به زبان فارسی نزدیک هست را به این مسابقه دعوت کنیم.
w بازيگر نيوز: آقای نصرالهی هدف کلی شما از برگزاری مسابقه عاشقانه های بی مرز چه بوده است؟
هدف اصلی از برگزاری این مسابقه ایجاد تعامل میان ترانه سرایان مستعد و خوانندگان و مارکت موسیقی می باشد. بسیارند افرادی که در این زمینه بسیار کاربلد و مستعد هستند ولی ارتباطات کافی برای ورود به دنیای موسیقی را نداشته اند. ما از این طریق پل ارتباطی میان هر دو قشر خواهیم شد. شایان ذکر است درصدد هستیم علاوه بر اشعار نفرات برگزیده باقی آثار که به لحاظ ادبی و محتوا بار کافی برای ارائه را دارند در کتابی با عنوان مجموعه شعر عاشقانه های بی مرز چاپ و منتشر کنیم .
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید