0

عادل فردوسی پور سخنران شد| سخنرانی عادل فردوسی پور در دانشگاه صنعتی شریف

صحبتهای عادل فردوسی پور
بازدید 181

عادل فردوسی پور در لباس فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت و شریف صحبت کرد. عادل فردوسی پور مجری و گزارشگر ورزشی فوتبال در این سخنرانی درباره امید به آینده صحبت کرد.

به گزارش بازیگرنیوز، عادل فردوسی‌پور مجری محبوب تلویزیون که در سالهای اخیر با تعطیلی برنامه نود از رسانه ملی دور بوده در این مراسم گفت:‌ یاد بگیریم با تمام موانعی که سر راهمان می گذارند بجنگیم.

زندگینامه عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پورچهره ای محبوب و معروف به عنوان یک سلبریتی در میان ایرانی ها شناخته می شود. بسیاری با صحبتهای انتقادی این گزارشگر شبکه نسبت به فساد در فوتبال می شناسند . بیوگرافی عادل فردوسی پور را در ادامه می خوانید.

عادل فردوسی پور متولد چه سالی است؟

عادل فردوسی پور در دهم مهرماه سال ۱۳۵۳ در محله شهر آرا تهران به دنیا آمد اما اصلت عادل فردوسی پور کرمانی است. عادل فرزند نخست خانواده است و یک خواهر و یک برادر نیز دارد.

پدرعادل فردوسی پور از اهالی رفسنجان می باشد.  عادل فردوسی پور دوران دبستان را در مدرسه “ذوقی” گذراند. عادل فردوسی پور از همان زمان علاقه اش به فوتبال نیز نمود پیدا کرد، علاقه ای که بعدها خانواده را نگران کرد. عادل فردوسی پور دوره راهنمایی را در مدرسه طالقانی گذراند و چهارسال دبیرستان را به مدرسه البرز رفت و با معدل ۱۸ دیپلم گرفت.

عادل فردوسی پور علاقه زیادی به نشریات ورزشی داشت؛ تمام امید و آرزویم مجله “دنیای ورزش” یا “کیهان ورزشی” بود که هر هفته برای بدست آوردنش کلی تلاش می کردم. خانواده عادل فردوسی پور اهل فوتبال نیستند، عادل در این باره گفته است که “هضم این موضوع که من فوتبال را دوست دارم برای خانواده ام بسیار دشوار بود، با التماس پدرم چند باری مرا به استادیوم برد، اما موضوع آن بود که آنها اصلا به فوتبال علاقه ای نداشتند.”

عادل فردوسی پور،همزمان با آغاز دوره دبیرستان به دلیل علاقه فراوانی که به زبان انگلیسی داشت به یادگیری زبان پرداخت. با ورود به دانشگاه شریف در رشته مهندسی صنایع، توانست یادگیری زبان انگلیسی را نیز ادامه دهد و در سال سوم دانشگاه انگلیسی را بخوبی فرا بگیرد. عادل فردوسی پور تحصیل را در دانشگاه شریف تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته صنایع ادامه داد و در همان دانشگاه به تدریس زبان تخصصی مشغول شد.

عکس عادل فردوسی پور

بیوگرافی عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پور فوتبال را دوست دارد و خوب نیز بازی می کند. شعر دوست نیز هست و با سپهری میانه ای دارد.

“راستی اگر سهراب سپهری زنده بود، می توانست در برنامه “نود” به عنوان یک کارشناس حاضر باشد. حیف شد!” او در سال ۱۳۸۴ با گروه اجرایی نمایش “فنز” به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمانیان همکاری کرد. نمایش “فنز” درباره یک خانواده انگلیسی بود که همگی از طرفداران متعصب تیم منچستر یونایتد بوده و پرویز پرستویی در این نمایش نقش برادر بزرگ تر را ایفا می کرد که گزارشگر رادیو بود و عادل نیز به جای او گزارش انگلیسی می کرد.

عادل فردوسی پور چگونه گزارشگر شد؟

عادل فردوسی پور کار رسانه ای خود را در سال ۱۳۷۲، با روزنامه نگاری در اولین روزنامه ورزشی کشور، روزنامهٔ ابرار ورزشی به سردبیری اردشیر لارودی آغاز کرد. در آن زمان، سال سوم مهندسی بود.

فردوسی پور در این باره می گوید: اردشیر لارودی در رابطه با حیطه کاری ام پرسید و پاسخ دادم ترجمه. متنی به دستم داد. صبح فردای آن روز کارم را تحویل دادم و از چند روز بعد کار را شروع کردم.” بزرگترین علاقه مندی اش حضور در صدا و سیما بود، وی در این باره می گوید: “n بار تست دادم تا در نهایت قبول شدم.

آخرین باری که تست دادم اواخر سال ۱۳۷۳ بود. اوایل هم پاسخ مثبت بود، اما می گفتند صدات جوان است و پخته نیست.”

پس از چندین آزمون به صدا و سیما راه یافت اولین بار در سال ۱۳۷۴ در جریان بازی فوتسال جام رمضان صدایش از صدا و سیما پخش شد.

عادل فردوسی پور در ابتدا به گزارش برنامه منتخب ورزشی پرداخت و با گزارش بازی ها در جام جهانی ۹۸ به شهرت رسید. آن زمان کسی اسم فردوسی پور را نمی دانست، درباره اش می گفتند “همان مجری که می داند شب قبل بازیکنان لیورپول چه خورده اند!” فردوسی پور به روز بود و اطلاعات تازه ای داشت، اسامی بازیکنان خارجی را درست تلفظ می کرد و در شیوه گزارشگری و خواندن اسامی، در صدا و سیما تحولی ایجاد کرد.

هوشنگ نصیرزاده درباره عادل فردوسی پور می نویسد: ” عادل فردوسی پور جوانی است قد بلند، عاشق فوتبال، بسیار کم رو و خجالتی، سر به زیر، کم حرف، طرفدار انتقاد، نوگرا و دارای خانواده اصیل و معتقد به اصول.”

مازیار ناظمی در باره حضور عادل فردوسی پور در صدا و سیما می نویسد: “اگر اشتباه نکنم سال ۱۳۷۵ بود که به عنوان گوینده و تهیه کننده در گروه ورزش شبکه سه سیما فعالیت داشتم یادم می اید جوان قد بلند و موفرفری آمده بود  ( عادل فردوسی پور )که تست گزارشگری فوتبال بدهد. کلی مجلات “ورد ساکر” هم زیر بغلش بود و قرار شد روی یکی از فوتبالهای اروپائی صدا بگذارد وقتی کارش را شروع کرد به حدی صدایش بد و اجرایش مشکل داشت که همه می خندیدند.

کمتر کسی از بچه های حاضر در آن زمان فکر می کردند عادل فردوسی پور بتواند با جواد خیابانی که برای خودش اسم و رسمی بهم زده بود، رقابت کند و در نهایت هم او را کنار بزند. گزارشگری تنیس، مسابقات اتومبیلرانی، نوشتن اطلاعات لازم برای برخی گزارشگران قدیمی تر و کم کم وارد شدن به عرصه گزارشگری فوتبال مسیری بود که عادل در سیما طی کرد.”

درباره کمک همکارانش به پرسپولیس می گوید: “سعی کرده ام از همه آنها چیز یاد بگیرم؛ از وارث، شفیع، کوتی و بهروان گرفته تا جواد خیابانی که خیلی به من کمک کرد. و حتی همکاران نسل جدید مثل آقای علیفر، مزدک[میرزایی]، پیمان[یوسفی] و بقیه.”

اگر برنامه های ورزشی صدا و سیما را در خاطر مرور کنیم، از جام جهانی ۹۸، عادل فردوسی پور مهمترین بازی های ایران را به همراه جواد خیابانی گزارش کرده، هرچند که این روزها، حرفه ای گری اولی موجب کسادی کار دومی شده است.

عادل فردوسی پور استقلالی است یا پرسپولیسی؟

عادل فردوسی پور می گوید طرفدار هیچ تیمی نیستم، با جوی که ایران دارد نمی شود طرفدار تیمی بود. اما به لیورپول انگلیس از قدیم علاقه داشته است.

عادل فردوسی پور و برنامه نود

عادل فردوسی پور در سال ۷۸، طرحی را از روی یک برنامه پر مخاطب ایتالیایی ارائه داد که در خرداد همان سال در قالب برنامه ۹۰ ارائه شد، برنامه ای که شهرتی برای او به ارمغان آورد.

عادل فردوسی پور درباره برنامه نود می گوید: “ماهیت برنامه “نود” نقد و بررسی بازی های لیگ و اتفاقات پیرامون فوتبال است. نمی توان اصل آن را تغییر داد.” فردوسی پور متاهل است و از نظرات همسرش در خصوص برنامه بهره می گیرد. او از نظرات دیگران استقبال می کند، اما برای برنامه اش اسلوبی دارد.

داور پیشکسوت فوتبال ایران درباره عادل فردوسی پور می گوید: “عادل فردوسی پور سعی می کند برنامه نود را به هیچ کس و هیچ چیز نفروشد و از بهترین دوستش هم انتقاد می کند. او مهارت دارد که وارد ماجراهایی شود که برای افکار عمومی جالب است و متخصص کشیدن مو از ماست است.”

عادل فردوسی پور همزمان با برنامه نود بزرگ شد و با آغاز دوره لیگ برتر فوتبال و برنامه های هفتگی اش که به تحلیل رویدادهای ورزش فوتبال کشور می پرداخت، چهره شد. آنچنان که برنامه های عادل  تاثیر مستقیمی در تیم های مطرح کشور، فدراسیون و تربیت بدنی داشت.

عادل فردوسی پور در این سال ها همیشه یک روند رو به رشد را طی کرده و سعی کرده به خطوط قرمز احترام بگذارد. به قول خودش هرگاه که کسی نیز به این خطوط احترامی نگذارد، پرچم می زنم و بالا و پایین می پرم.

در این سال ها که برنامه “نود” را ارائه می دهد، در استودیوی شماره ۱۴ به اجرای برنامه می پردازد، استودیوی کوچکی که به یمن دستگاه های دیجیتالی بسیار بزرگ به نظر می رسد.

معمولا در زمان تعطیلی لیگ، برنامه نود نیز تعطیل است. سرقفلی “نود” نیز به نام عادل فردوسی پور زده شده، هرچند که تاکنون چهار بار مزدک میرزایی و رضا جاودانی به جای او ایفای نقش کرده اند، اما کسی آن ها را به یاد نمی آورد، همه نود را به نام فردوسی پور می شناسند.

همسر عادل فردوسی پور

عادل فردوسی ازدواج کرده و متاهل می‌باشد اما تا کنون عکسی از همسر عادل فردوسی پور  منتشر نشده و خبری از هویت و عکس همسر عادل فردوسی‌ پور در جایی منتشر نشده است.

شایعه اي مبنی بر ازدواجش با مرجان محتشم منتشر شد که تکذیب شد و گویا همسرش شمالی می‌باشد و خبر نا موثقی از جدایی با همسرش نیز وجوددارد.

او کاملا پذیرفته که قراره با کی زندگی کنه. من کار خودم رو می‌کنم و برایم خیلی جدیه. هر اتفاقی بیفته من باید فوتبالم رو ببینم. همه هم می‌دونن وقتی فوتبال می‌بینم، نباید کاری به کار من داشته باشن».

علایق عادل فردوسی پور

یکی از علاقه‌مندی‌های عادل فردوسی پور سینما است. البته الان تنها علاقه‌مندی‌اش«۹۰» و فوتبال است و بس. شاید هم دیگر حوصله‌اش را ندارد که به سینما برود؛ «نه دیگر! اصلا حوصله‌اش رو ندارم. واقعا نمی‌تونم بشینم پای تلویزیون و یه فیلم رو تا آخر ببینم».

کلاس‌های زبان عادل فردوسی پور

فردوسی پور به زبان انگلیسی علاقه عجیبی دارد .  از کلاس اول دبیرستان در کلاس‌های زبان نام‌نویسی کرد. سال آخر دبیرستان به خاطر کنکور، زبان را رها کرد اما بعدا وقتی برگشت، تا پایان کار را ادامه داد. سال سوم دانشگاه، زبان تمام شد: «کلاس‌های استادی‌اش رو هم قبول شدم اما کارم تو تلویزیون بیشتر شده بود و تصمیم گرفتم نرم

بازگشت عادل فردوسی پور به تلویزیون؟

در روزهای گذشته دوباره بحث بازگشت عادل فردوسی پور به شبکه سه سیما، تیتر رسانه ها و سوژه شبکه های اجتماعی شد اما در نهایت نتیجه چیزی نبود که مد نظر طرفداران فردوسی پور باشد.

از روزی که برنامه نود با دستور مدیر فعلی شبکه سه تعطیل شد (روزهای پایانی سال 1397)، هواداران برنامه نود و عادل فردوسی‌پور جدا از تعطیلی برنامه محبوبشان، از شنیدن گزارش‌های عادل فردوسی پور محروم شدند. سه سال و یک ماه است که فردوسی پور در هیچ برنامه زنده تلویزیونی شرکت نکرده و به جز فینال بین پرسپولیس – اولسان هیوندای که برای صفحه فارسی ای اف سی در اینستاگرام گزارش کرد، هیچ گزارشی از او دیده نشد.

بازگشت عادل فردوسی پور به تلویزیون

عادل فردوسی پور به تلویزیون بر می گردد؟

البته برخی از بازگشت او به تلویزیون حرف می زنند، اما این نکته هم قابل توجه است که او از تلویزیون نرفته و همچنان هم کارمند رسمی سازمان صدا وسیماست و هم اینکه برنامه فوتبال 120 را هم دارد و طبق شنیده ها رقم خوبی هم برای روی آنتن بردن هر برنامه فوتبال 120 شبکه ورزش از سازمان می گیرد.

در هر حال طی این سالها بارها و بارها و در مقاطع مختلف خبرها و شایعات و صحبتهایی از بازگشت فردوسی‌پور به شبکه سه سیما شده اما به دلایلی که همه می دانند، این اتفاق تا امروز عملی نشده و تنها فعالیت رسانه‌ای او، مربوط به برنامه فوتبال 120 شبکه ورزش سیماست.

البته صدای فردوسی‌پور روی گلهایی که برنامه فوتبال برتر از دیدارهای سالهای گذشته پخش می کند، حذف نمی‌شود اما این اتفاق روی گلهایی که مزدک میرزایی گزارش کرده، می‌افتد و صدای میرزایی حذف می‌شود.

مخالف عادل فردوسی پور در تلویزیون

در این سه سال چیزی که مشخص شده و همه می‌دانند این است که تا زمانی که علی فروغی مدیرشبکه سوم سیماست، فردوسی پور به شبکه سه و حتی عرصه گزارش باز نمی‌گردد.

در کنار همه این موارد، بارها و بارها افراد مختلف و حتی برخی نمایندگان فعلی و سابق مجلس صحبتهایی مطرح کردند که هواداران عادل فردوسی‌پور را امیدوار کرد که او را دوباره در شبکه سه و حداقل به عنوان گزارشگر ببینند اما این اتفاق هم هنوز نیفتاده است.

ماجرا به مصاحبه محمدمهدی فروردین رئیس فراکسیون ورزش برمی‌گردد که فروردین در آن گفته بود رئیس جمهور و رئیس سازمان صدا و سیما هیچ مشکلی برای بازگشت عادل به شبکه سه ندارند و حتی شخص رئیس جمهور هم از این قضیه استقبال کرده و یک اختلاف نظر مدیریتی وجود دارد که آن هم حل خواهد شد! اما اختلاف مدیریتی هنوز حل نشده است.

از آن مصاحبه حدود دو هفته گذشته و تنها خبر جدید درباره عادل به دو شرط او برای بازگشت به شبکه سه برمی‌گشت که بر اساس آن او خواهان پخش مجدد برنامه نود و همچنین تعطیلی برنامه فوتبال برتر شده بود که البته این خبر توسط صفحه اینستاگرامی نزدیک به عادل فردوسی‌پور تکذیب شد.

در شرایطی که طرفداران عادل فردوسی‌پور امیدوارند او حداقل به عنوان گزارشگر، دوباره کارش در شبکه سه را شروع کند، هیچ خبر جدیدی در این زمینه منتشر نشده و تنها گفته می‌شود که عادل قصد دارد کارش را در یک سایت شروع کند. حالا باید دید در هفته‌ها و ماههای آینده چه اتفاق جدیدی در این زمینه رخ خواهد داد اما چیزی که مشخص است این است که تا علی فروغی هست، عادل فردوسی پور را در شبکه سه نخواهید دید.

تلوزیون بدون عادل فردوسی پور در جام جهانی

با توجه به اعلام رسمی شبکه سه برای رقابتهای جام جهانی 2022 قطر و اعزام محمدرضا احمدی به دوحه و مجری‌گری محمدحسین میثاقی در تهران و همچنین سپرده شدن تهیه کنندگی برنامه به حسین ذکایی، تهیه کننده برنامه گزارش ورزشی شبکه سه وهمچنین ادامه کار فوتبال برتر با مهدی هاشمی به عنوان تهیه کننده و مجری گری احمدی و میثاقی در برنامه های پخش زنده و تحلیلی، به نظر نمی‌رسد حداقل در سال 1401 که سال جام جهانی 2022 قطر است، شاهد حضور دوباره عادل فردوسی پور در شبکه سه باشیم.

مشکلات فروغی و عادل فردوسی‌پور لاینحل به نظر می رسد و هر چند طاقت عادل فردوسی‌پور برای گزارش کردن طاق شده اما فردوسی‌پور ترجیح می‌دهد طبق خلق و خوی کرمانی و رفسنجانی‌اش صبر کند تا اتفاق های مدیریتی بیفتد و تغییراتی در شبکه سه پیش بیاید.

جام جهانی قطر، تلویزیون بدون عادل فردوسی‌پور خواهد بود. اینکه نکته هم قابل توجه است که برخی معتقدند در فضای کنونی فوتبال ایران، شاید اگر عادل فردوسی‌پور هم بازگردد، نشود برنامه هایی به کیفیت همان برنامه های نود دهه نود ساخت. دلایلش هم مفصل است و در این مجال نمی‌گنجد.

اتفاق های زیادی از سال 96 به بعد در فوتبال ایران در عرصه های مدیریتی و رسانه‌ای و فدراسیونی و داخل باشگاهها افتاد که همه اینها دست به دست هم داد که چالش‌ها زیاد شود و در نهایت دو قطبی های استقلال – پرسپولیس، کی روش – برانکو و همچنین عملکرد مدیران وقت فوتبال در باشگاهها و فدراسیون و قدرت گرفتن فضای مجازی باعث شد تا معادلات عوض شود.

شاید خود عادل فردوسی پور هم فکر نمی‌کرد برنامه نود، یک روز تعطیل شود. اما این اتفاق افتاد. چیزی که می‌شود در پایان این گزارش درباره وضعیت عادل فردوسی‌پور و شبکه سه نوشت این است که “در همچنان روی همان پاشنه می‌چرخد!”

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *