انتخاب رشته تحصیلی و کنکور برای بازیگر شدن
بسیاری از فرزندان ما قصد ادامه تحصیل در رشتههایی مانند بازیگری را دارند که اغلب با مخالفت خانواده و اطرافین رو به رو میشوند. گاهی اوقات تحصیل در رشته بازیگری یا رشتههای هنری دیگر به صلاح فرزندمان است و گاهی هم خیر!
مرداد ماه در ایران از سالیان گذشته، یادآور انتخاب رشته کنکور و دانشگاه است. دانشآموزانی که در کنکور گروه آزمایشی ریاضی، رشته تجربی، رشته انسانی، هنر و زبان های خارجی شرکت کرده اند باید با توجه به رتبه کسب شده، در هر گروه آزمایشی، انتخاب رشته کنند؛ قطعا انتخاب رشته صحیح و علمی توسط بهترین مشاوران انتخاب رشته کنکور میتواند از مشکلات بعدی مانند انصراف از دانشگاه، تغییر رشته، از دست دادن هدف و انگیزه، بیکاری و… پیشگیری کند.
برای درک بهتر موضوع رشتههای گروه آزمایشی ریاضی، تجربی و انسانی مانند رشتههای مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی و حقوق را رشتههای اصلی مینامیم.
میخواهم بازیگر شوم؛ هنر بخوانم یا نه!!
پاسخ به این سوال برای هر شخصی متفاوت است. با توجه به موقعیت خانواده، رتبه کسب شده در گروه آزمایشی اصلی و هنر، استعدادسنجی و علاقه واقعی و … پاسخ متفاوت خواهد بود.
به طور مثال داوطلبی که رتبه هنر و رتبه 20000 رشته اصلی را کسب کرده باشد، باید در یکی از رشتههای هنر تحصیل کند. اما اگر رتبه 1 رشته اصلی و رتبه 1 هنر را کسب کند، باید در رشته اصلی (پزشکی، مهندسی، حقوق) تحصیل نماید؛ اما برای رتبههای دیگر موضوع کاملا متفاوت و شخصی خواهد شد. . اینجاست که اهمیت انتخاب بهترین مشاور انتخاب رشته تاثیر گذار میشود.
در ادامه برخی بازیگران که دارای تحصیلات مرتبط با شغل خود هستند را معرفی میکینم و سپس به معرفی بازیگرانی که در رشتههای غیر مرتبط تحصیل کرده اند، میپردازیم.
بازیگران دارای مدارک مرتبط تحصیلی
در ادامه به معرفی هنرمندان و بازیگرانی میپزدازیم که دارای مدرک تحصیلی مرتبط در یکی از رشتههای هنری هستند.
مهدی سلطانی سروستانی
دکتر مهدی سلطانی سروستانی فارغ التحصیل لیسانس بازیگریِ دانشگاه تهران و فوق لیسانس کارگردانی از دانشگاه هنر و دکترا در رشته تئاتر از دانشگاه آوینیون فرانسه است.
خسرو شکیبایی
خسرو شکیبایی فارغالتحصیل رشته بازیگری از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. خسرو شکیبایی، ۲۸ تیرماه (1387) در سن ۶۴ سالگی، دیده از جهان فروبست
فاطمه معتمدآریا
فاطمه معتمد آریا فارغالتحصیل رشتهی بازیگری از دانشسرای هنر تهران است.
سیامک انصاری
سیامک انصاری، بازیگر تلویزیون و سینما فارغالتحصیل رشته نمایش و تلویزیون از دانشکدهی هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است.
هوتن شکیبا
هوتن شکیبا دارای مدرک کارشناسی کارگردانی تئاتر و همچنین کارشناسی ارشد بازیگری می باشد.
طناز طباطبایی
طناز طباطبایی متولد 20 اردیبهشت 1362 (تهران)، و دارای مدرک کارشناسی کارگردانی تئاتر می باشد.
محمود عزیزی
محمود عزیزی بازیگر، کارگردان، نویسنده و مدرس تئاتر یکی دیگر از چهره هایی است که مدرک دکترای تئاتر را از فرانسه گرفت.
رضا عطاران
رضا عطاران یکی از کمدینها و بازیگران محبوب ایران است که سابقه کارگردانی هم دارد. مدرک تحصیلی این بازیگر محبوب رشته کارگردانی تئاتر است.
در ادامه به معرفی هنرمندانی میپردازیم که در رشته دیگری غیر از رشتههای هنری و مرتبط به بازیگری تحصیل کرده اند.
رضا رشید پور
یکی از مجریان موفق برنامه های تلویزیونی است که در چند فیلم و سریال ایفای نقش کرده است. رضا رشیدپور فارغ التحصیل کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران است. علاوه بر این دارای مدرک خلبانی ایرباس نیز می باشد.
محمدرضا گلزار ، مهندس مکانیک سیالات
محمدرضا گلزار فارغ التحصیل مهندسی مکانیک سیالات از دانشگاه آزاد اسلامی است
عادل فردوسی پور ، کارشناس ارشد مهندسی صنایع
عادل فروسی پور گزارشگر و مجری موفق برنامه های ورزشی مانند نود ، فارغ التحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است اما شهرت خود را مدیون اجرای برنامه های ورزشی می داند.
عادل فردوسی پور علاوه بر اجرای برنامه های فوتبال ، استاد مترجمی زبان در دانشگاه صنعتی شریف و مترجم کتاب نیز می باشد.
حسام الدین سراج
حسام الدین سراج یکی از خوانندگانی است که دارای تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد در رشته مهندسی معماری دانشگاه شهید بهشتی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر است.
حسام الدین سراج علاوه بر نوشتن مقالاتی در باب زیبایی شناسی هنر و معماری و تطبیق وجوه اشتراک هنرها ، سابقه تدریس در دانشکده هنرهای زیبا را دارد.
بهنوش طباطبایی
بهنوش طباطبایی بازیگر کشورمان دارای مدرک مهندسی کامپیوتر و کارشناسی ارشد روانشناسی است که در حال تحصیل در مقطع دکترا است.
مسعود صابری
وی متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات است. صابری را می توان یکی از متمایزترین دکترهای حال حاضر در ایران دانست
ایمان اشراقی
دکتر ایمان اشراقی دارای مدرک دکترای پوست و مو است. ایمان اشراقی با بازی در سریال خط قرمز وارد بازیگری شد.
محمد اصفهانی
دکتر محمدمهدی واعظی، معروف به محمد اصفهانی پزشک، خواننده و آهنگساز پاپ و سنتی ایرانی است. او دکتری پزشکی از دانشگاه تهران دارد.
امید روحانی
روحانی، منتقد فیلم و بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر ایران است. دکتر امید روحانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک پزشکی عمومی و از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مدرک تخصصی بیهوشی را گرفت.
حسام نواب صفوی
بازیگر سینما که ابتدا در دانشگاه هنر و معماری، تئاتر خواند و لیسانسش را گرفت و سپس در دانشکده حقوق هم مشغول تحصیل شد.
در حال حاضر موسسه حقوقی نواب صفوی را تاسیس کرده تا در این موسسه به طور خاص در خدمت هنرمندان باشد تا در صورت بروز مشکل به آنها مشاوره و کمک ارائه کند.
محمد رضا فروتن
فروتن پیش از آغاز بازیگری، دانشجوی رشته روانشناسی بالینی بوده و با شناخت از این رشته کاربردی، دست به انتخاب فیلمنامه میزده است. آشنایی او با علم روانشناسی، امتیاز ویژهای در مسیر انتخابهای درست فروتن بود و نقش پررنگی در معروفیت و محبوبیت او داشت. در حال حاضر فروتن دارای مدرک دکترای روانشناسی است.
مرحوم دکتر افشین یدالهی
بعد از اخذ دپیلم دبیرستان البرز تهران در دانشگاه علوم پزشکی کرمان قبول می شود و تخصص اعصاب و روان (روانپزشکی) را نیز از دانشگاه شهید بهشتی تهران می گیرد و با وجود علاقه به شعر و موسیقی و ادبیات ، به رشته تحصیلی اش وفادار می ماند
«حرفه اصلی من پزشکی است و به طور معمول در مطب و بیمارستان به ویزیت بیماران مشغول هستم.» دکتر افشین یداللهی ـ در کنار روانپزشکی ـ از سال 1374 به صورت جدی و ژرف به وادی ترانه سرایی و سلوک در ناکجاآباد مضامین ناب و نایاب ، گام گذاشت.
برای موفقیت در رشته بازیگری بسیاری از هنرمندان محبوب در این رشته تحصیل کرده اند و بسیاری هم در رشته های غیر مرتبط که در بالا به آن ها اشاره شد وارد عرصه هنر شده اند.
به طور کلی توصیه ای که به داوطلبان عزیز کنکوری دارم، تحصیل در یکی از رشتههای اصلی (پزشکی، مهندسی، حقوق و….) و گذراندن دورههای آزاد بازیگری و …. در کنار تحصیل باشند. درست است که تحصیل در رشته هنرهای زیبا دانشگاه تهران یا رشته بازیگری به معلومات و سواد شما بسیار میافزاید؛ اما توجه کنید که چند نفر از فارغالتحصیلان رشته بازیگری در شرایط امروز سینمای ایران به بازیگری تبدیل شده اند که بتوانند با بازیگری امرار معاش کنند.
اما برای رشتههای دندانپزشکی و پزشکی و… به شرط وجود سواد و مهارت، شغل وجود دارد.
برای انتخاب رشته سال نهم و انتخاب رشته کنکور حتما با مشاوران باتجربه مشورت کنید و آینده شغلی و تحصیلی خود را با انتخاب رشته تحصیلی غیر اصولی و مبتنی بر علایق غیر واقعی خراب نکنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید